Sulje

Jokaisen kuun 1. lauantai on jaettu ja jokaisen kuun 1. maanantai huoltomaanantai

Katso tarkemmat aukioloajat

Saunatalo on avoinna myös helatorstaina

-Naisten päivät ovat maanantai ja torstai

-Miesten päivät tiistai, keskiviikko, perjantai ja lauantai

-Kuukauden ensimmäinen lauantai on on jaettu lauantai

Hinnasto

Jäsen

12 €

Vieras jäsenen seurassa

25 €

Jäsenen lapsi 7-15 v.

6 €

Lapsi alle 7 v.

ilmainen

11 saunomiskerran kortti

120€

3kk kortti - M / N

275€ / 115€

Vuosikortti - M / N

695€ / 275€

Suomen Saunaseura ry

Vaskiniementie 10, 00200 Helsinki
Kahvio/kassa 050 372 4167
(saunojen aukioloaikana)

Y-tunnus: 0116872-9

Tietosuojaseloste

Saunaseuran tarkoitus

Suomen Saunaseura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta.

Paljon puhetta saunasta

Sauna-lehden artikkelit, Tiedotteet, Uutiset

09.06.2023

Joka vuotuinen Löylynhenki-palkinnon jakotilaisuus uudistui ja kokosi saunatoimijat Saunatalon katon alle. Tilaisuuden kohokohta oli perinteisen palkinnonjaon lisäksi mielenkiintoinen paneelikeskustelu saunan nykytilasta ja tulevaisuudesta.

Teksti ja kuvat: Karoliina Saarnikko

Joka vuotuinen Löylynhenki-palkinto jaettiin tänä vuonna Sauna Aidille. Sauna Aidon Kansainvälisen Saunaliiton ISA:n sponsoroima monikansallinen aloite, joka tarjoaa liikkuvia saunoja sekä tukea erilaisilla kriisialueille.  

Sauna Aidin tarkoituksena on tuoda helpotusta kriiseistä kärsivien tilanteeseen. Rentoutumisen lisäksi mobiilisauna tarjoaa myös mahdollisuuden puhdistautua, sillä puulämmitteinen sauna ja vesipata toimivat myös sähköttömillä alueilla.

Löylynhenki-palkinnon tuli vastaanottamaan Sauna Aidin keulakuvana toimiva norjalaisamerikkalainen valokuvaaja Mikkel Aaland, Kansainvälisen Saunaliiton ISA:n puheenjohtaja Risto Elomaa sekä Sauna Aidissa toimiva Wendy Liu.

Palkinnon jakoi Tutkimus- ja kulttuuritoimikunnan Heikki Hirvonen, joka kiitti Sauna Aidia, ei pelkästään saunakulttuurin edistämisestä, vaan myös sen tärkeästä humanitäärisestä työstä.

Aamu oli kaunis ja vieraat viihtyivät Saunatalon pihalla.

Panelistit paikalla

Palkinnonjaon jälkeen ohjelmassa oli paneeliskeskustelu otsikolla Sauna ei kuole koskaan – mitä kuuluu suomalaiselle saunalle nyt?. Keskustelua vartenSaunatalon korituoleille istutettiin panelisteja, jotka edustivat kukin erilaista näkökulmaa saunaan ja saunomiseen.

Saunayrittäjä Kimmo Helistöllä on monivuotinen kokemus saunatapahtumien järjestämisestä ja saunayrittäjänä toimimisesta. Helistö pyöritti vuosikaudet Sauna Arlaa Helsingin Kalliossa ja tällä hetkellä hänen päätyönsä on Jätkäsaaren Uusi Sauna.

Sauna from Finlandin hallituksen puheenjohtaja Johanna Ratia edusti lukuisten saunayrittäjien ja -toimijoiden ääntä, mutta myös yritystään Aino-kiukaita.

Mika Meskanen toi tuulahduksen Britanniasta, jossa hänen perustamansa British Sauna Society todistaa parhaillaan brittiläistä saunabuumia. Meskanen toimii myös Suomen Saunaseuran edustajana Kansainvälisessä Saunaliitto ISA:ssa.

Taina Pennanen toimii Lohjan kaupungin liikuntapalvelupäällikkönä ja kertoi, miten Lohjalla saunasta on tullut pieni ilmiö. Jos aikoinaan uimahalleissa sauna oli lämmittelyä varten, nyt siitä on tullut syy tulla uimahalliin, ainakin Lohjalla.

Hannu Saintula edusti tilaisuudessa Suomen Saunaseuraa, jonka puheenjohtajana hän toimii, mutta hän toi keskusteluun myös sauna-aktiivin näkökulman.

Visit Finlandilta tilaisuuteen oli saapunut Eevakaisa Mölsä, joka hoitaa saksankielisten maiden ja Japanin viestintää ja PR:ää. Matkailuviestinnän tärkeänä kärkenä on tietenkin sauna. Mölsä kertoi mielenkiintoisia esimerkkejä ulkomaalaisen median kohtaamisesta suomalaisen saunan kanssa.

Keskustelun juonsi tv:stä tuttu Suomen Saunaseuran jäsen, nykyinen Suomen kansallisoopperan ja -baletin viestintäjohtaja Liisa Riekki.

Yleisö kuunteli tarkasti paneelikeskustelua.

Ensi vuonna uudestaan

Mielenkiintoinen ja vaivattomasti rönsyilevä keskustelu kesti lähemmäs tunnin ja myös yleisö esitti näkemyksiään päivän aiheesta. Oli helppo huomata, että sauna oli aiheena tärkeä jokaiselle paikalla olijalle, niin henkilökohtaisesti kuin työnkin puolesta.

Tilaisuus keräsi kiitosta ja sille toivottiin jatkoa. Aihe ja yhteiskeskustelu koettiin erittäin tärkeäksi. Sauna on aiheena niin laaja, että sen jokainen osa-alue ansaitsi oman paneelikeskustelunsa. Saunan aamun keskustelut keskittyivät pitkälti matkailulliseen, kulttuurilliseen ja taloudelliseen näkökulmaan, mutta myös vastuullisuutta ja tasa-arvoisuutta sivuttiin.

Keskustelun jälkeen osa vieraista suuntasi nauttimaan Saunatalon saunoista ja osa jatkoi keskusteluja kahviossa. Saunatalo toimi tapahtuman näyttämönä täydellisesti: aurinko paistoi, luonto oli kauneimmillaan ja saunat tuoksuivat.

Miki Tokairin (oik.)edusti paikan päällä Japanin Saunaseuraa, joka on yksi Sauna Aidin suurimmista tukijoista. Viereillä Eevakaisa Mölsä Visit Finlandilta.

Lisää luetavaa